بسم الله الرحمن الرحیم سلام شما تنها نیستید خدا را دارید غم ندارید نماز و روزتون مقبول حق چرا در میان گیاهخواران استفاده یا عدم استفاده از لبنیات و تخم مرغ مورد بحث قرار می گیرد؟ بحث های بسیار جدی و مهمی در خصوص استفاده یا عدم استفاده از تخم مرغ و شیر بین گیاهخواران متداول است تا جایی که استفاده کردن یا نکردن از این مواد باعث ایجاد گوناگونی در انواع گیاهخواران شده است (به بخش انواع گیاهخواری توجه کنید). نظر گیاهخواران موافق: نظر گیاهخواران مخالف: 1- گروهی از افراد به دلیل اعتقاد به مضر بودن (غیر طبیعی بودن) مصرف شیر و تخم مرغ برای انسان از مصرف این مواد خودداری می کنند. این افراد اعتقاد دارند که تخم مرغ یا تخم غاز، اردک و غیره در واقع جنین حیوان است و خوردن آن با خوردن گوشت آنچنان تفاوتی ندارد. تخم مرغ کبد را فرسوده می کند و بسیار آلرژی زا می باشد و همگان می دانند مصرف مقدار زیادی از آن به شدت برای سلامتی مضر است. شیر هم خوردنی مطلوب، علی الخصوص برای افراد بالغ نیست چون این غذائی است که برای زمان طفولیت همه پستانداران در نظر گرفته شده و می بینید بجز حیوانات دست آموز هیچ حیوانی بعد از پشت سر گذاشتن دوران شیرخوارگی حاضر به خوردن شیر نمی شود. در ضمن چربی مواد لبنی در رگها رسوب کرده و عامل بسیاری از بیماری ها از جمله سکته ی قلبی، چاقی بیش از اندازه و... می شود. در ضمن بیش از 40 درصد مردم جهان توانایی هضم و جذب شیر حیوانات را ندارند. 2- گروهی از افراد به دلایل عرفانی و مذهبی و مسائل مرتبط با تکامل روح و... تخم مرغ مصرف نمی کنند. 3- گروهی از گیاهخواران به دلیل حمایت از حیوانات از مصرف تخم مرغ و شیر به طور کلی یا به طور صنعتی خودداری می کنند. این گروه اعتقاد دارند که تولید شیر و تخم مرغ صنعتی رابطه تنگاتنگی با حیوان آزاری و کشتن آن دارد. آنها اعتقاد دارند که کشتن حیوان یک لحظه است ولی سواستفاده از آن در تمام عمر حیوان ادامه خواهد داشت. حیواناتی که می خوری آن هایی نیستند که با ولع حیوانات دیگر را می خورند؛ تو جانوران گوشتخوار را نمی خوری، بلکه آن ها را الگوی خود قرار می دهی. تو ولع مخلوقات کوچک و دوست داشتنی را داری که کسی را آزار نمی دهند، که به دنبال تو حرکت می کنند، و تو در ازای خدمتشان آن ها را می خوری. ژان ژاک روسو یامولاعلی مددی مولا12130 پروردگار یار و یاور شما.
همانطورکه می دانید تنها منبع اصلی ویتامین ب 12 برای گیاهخواران شیر و فرآورده های لبنی می باشد. پس بنابراین، دلیل گیاهخوارانی که موافق استفاده کردن از این مواد هستند: حفظ سلامتی و تغذیه کامل از تمام مواد مورد نیاز بدن است. این دسته از گیاهخواران از این مواد به طور محدود بخاطر خواص آنها استفاده می کنند و اعتقاد دارند که اگر در روش تولید هم دقت کافی برای نگهداری و مراقبت از حیوان انجام پذیرد چون باعث کشتار حیوان نمی شود مصرف آنها بلامانع است.
اما هستند گیاهخوارانی که استدلال های مخالف دارند:
گیاهخواران به هیچ وجه با کمبود قدرت جسمی و یا سرعت عمل روبرو نمی شوند.
استادان یوگا در نواحی هیمالیا که گیاهخواران معتقدی هستند برتری خود را از نقطه نظر طول عمر، مقاومت در مقابل امراض، تحمل نمودن شرایط محیطی سخت و همچنین در انعطاف پذیری و سالم بودن و داشتن سرعت عمل بر سایر افراد بشر ثابت نموده اند. خستگی جسمانی نزد کسانی که گوشت می خورند چندین بار بیشتر از گیاهخواران است بعلاوه گوشت خواران اغلب خسته، بیحوصله و دارای چهره هایی زرد و رنگ پریده بوده و طرفدار خانه نشینی و شب زنده داری هستند. ولی در کسانی که چندین سال گیاهخواری را بطور جدی دنبال کرده اند، میل به زندگی، شور و نشاط زیاد و علاقه به تفریحات سالم و بازی و ورزش دیده می شود. دیوکیلر Dave Keeler که در تمام طول عمر خود گیاهخوار بود بسال 1357 میلادی در هوائی بد برنده مسابقه 24 ساعته نورت رد North Road شد که این دومین رکورد طولانی ایست که تا بحال ثبت گردیده است، همچنین مری رز Murry Rose که هیچگاه از گوشت تغذیه نکرده بود توانست در المپیک 1956 در سن 17 سالگی سه مدال طلا در رشته شنا و بسال 1960 یک مدال طلا دیگر نصیب خود نماید. در معرفی ورزشکاران میوه خوار دیگر باید از «کارل مان» در مسابقه «دوگرب» و «وویت» در استکهلم و «نوری» نام برد.
خوراکی را که به آن عادت کرده باشیم، شخص هندی ترشی منگو و خورشت کاری را دوست دارد، شخص انگلیسی از ماهی و سیب زمینی خوشش می آید و ایرانی ها از قورمه سبزی و چلوکباب و خورشت بادمجان لذت می برند. علت این امر فقط این است که اگر ما در چین بزرگ شده بودیم از دیدن غذاهای چینی مثل خوراک خرچنگ دهانمان آب می افتاد ولی حالا شاید حالمان هم بهم بخورد. چون ذائقه انسان تابع عادت او می باشد، آن چیزی را دوست دارد که به آن عادت کرده. از بچگی اگر وقتی گرسنه می شدیم در بشقابمان بجای غذاهای عجیب و غرب و من در آری، سیب و کشمش و گردو می گذاشتند، همان احساسی را که امروز برای فسنجان و جوجه کباب داریم، برای هلو و گلابی داشتیم، خوراکهایی که سالم، طبیعی و خوش عطر و طعم هستند. لذا دلبستگی انسان به خوراکهای غیر طبیعی فقط بخاطر عادت است و بس چه بهتر که با آگاهی به این مطلب در صدد تغییر آن بر آید.